Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

A pekingiek még baleset esetén sem segíthetnek a téli olimpia résztvevőin

Szigorú biztonsági korlátozások előzik meg a játékot.

...svg content...Fotó: Ping Tven Tven (j) és Suej Ron Ron, a 2022-es pekingi téli olimpia, illetve paralimpia kabalafigurája elõtt dolgozik egy festõ Pekingben 2022. január 11-én. MTI/EPA/Vu Hong
Ázsia

Czinder Tímea

Szerkesztő

Február 4. és 20 között kerül megrendezésre a téli olimpia Pekingben, amelynek során szigorú korlátozások vonatkoznak a résztvevőkre, akik érkezésük után zárt buborékrendszerbe kerülnek. Személyes érintkezéseiket és kockázatosnak minősülő találkozásaikat korlátozzák, az oltatlanokra pedig három hét karantén vár az olimpiai nyitányt megelőzően.

Ennek értelmében a hatóságok azt kérik a lakosságtól, ha olyan közlekedési baleset tanújává válnak, amelyben a téli olimpia résztvevői is érintettek, maradjanak távol tőlük, ameddig profi segítség nem érkezik. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

„Kérjük, hogy tartsák a biztonságos távolságot és kerüljék el a kontaktust a gépjárművel és a benne lévő személyekkel”

– áll a fővárosi közlekedési iroda felhívásában.

Kína zéró korona politikát folytat, és el akarja kerülni, hogy a világ különböző tájairól érkező versenyzők találkozhassanak a helyi lakosokkal.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.