Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,793 $

Korlátozott példányszámban dobhatják piacra az AMD új processzorát

A vörösek a CES 2022 kiállítás keretében rántották le a leplet a Ryzen 5800X3D CPU-ról, ám könnyen lehet, hogy csak limitált kiadásban kerülhet forgalomba.

AMD
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A 12. generációs Intel i9-12900K processzorok vetélytársának szánt, 5800X alapváltozathoz képest felboostolt 5800X3D technológiája a Digitimes forrásai szerint még nem áll készen a tömeggyártásra, mivel jelenleg a vállalati chipeket részesítik előnyben.

A világ legnagyobb chipgyártójának számító tajvani TSMC azonban hamarosan egy vadonatúj fejlett üzemet épít Csunan városában, amit még év végéig átadhatnak, ezért elképzelhető, hogy az 5800X3D sorozatgyártása is csak november-december környékén indulhat be, addig pedig limitált szériás processzorként árusíthatják. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az AMD ígérete szerint az extra L3 gyorsítótár beépítésével óriási löketet adhat teljesítményben az alap 5800X-hez képest a feljavított verzió, az előzetes benchmarkok alapján akár 15 százalékkal több nyers erő is kisajtolható a processzorból, függetlenül a grafikus vezérlőtől.

A Ryzen 7 5800X3D hivatalos megjelenési dátumát egyébként 2022 tavaszára tűzték ki, ám a TSMC korlátozott gyári kapacitása miatt csúszni fognak az előrendelések és a kiszállítások is, ezért egy darabig még biztosan ritkaságként tekinthetünk az AMD „remasterelt” CPU-jára.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Máris elfogták a miskolci női gyilkosság gyanúsítottját

Egy nővel végzett a férfi, akit rövid időn belül elfogtak a rendőrök, súlyos büntetésre számíthat a tette után.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.