Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Több mint 80 millió forintért vásárol festményeket az MNB

A jegybank folytatja a műtárgyvásárlásokat, az elmúlt években közel 3 milliárdot költöttek el festményekre.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az MNB-Ingatlan Kft. 82 millió forintért vásárolta meg Szentpétery Ádám szlovákiai magyar festő húsz darab festményét, ezzel a jegybank műtárgyainak értéke mintegy 3 milliárd forintra rúgott.

A szerződés adatait, melyet tavaly december 21-én írtak alá, az MNB ismertette az uniós közbeszerzési közlönyben, s mivel a műalkotás tulajdonjogának megszerzéséről van szó, nem szükséges nyilvános közbeszerzést kiírni a vásárlásra. Az alkotások becsült ellenértéke pedig 121,5 millió forint volt – derül ki a Napi.hu cikkéből. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

A művész Rozsnyón született 1956-ban, a kassai Képzőművészeti Szakközépiskolába járt 1971-1975 között, majd a középiskola elvégzése után 1976-1982 között a Pozsonyi Képzőművészeti Főiskolára járt, ahol D. Castiglione és I. Vychlopen voltak a mesterei. Később tanárként dolgozott a Kassai Műszaki Egyetem Képzőművészeti és Intermédia Tanszékén 1999-től, 2004-ben lett egyetemi docens, majd 2005-től tanszékvezető.

A Napi.hu számítása szerint az MNB 2020. évi műalkotás vásárlása meghaladta a kétmilliárd forintot, tavaly pedig a vásárlási összeg a 940 millió forintot is felülmúlta.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Az USA nem tud segítséget nyújtani Iránnak az iráni elnök halála után

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és Irán kapcsolta, nem idilli, az iráni kormány segítséget kért az USA-tól.

Minden eddiginél közelebb a hosszabbításhoz Modric a Real Madridnál

Nagyon úgy fest, hogy a Real Madrid megtartja még egy szezonra a klasszis horvát középpályást, aki talán még kevesebbet fog játszani, de ez sem érdekli, mert maradni akar.