Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

Kiderült, melyik ország a legimmunisabb a világon

A népesség körében körülbelül 98 százalékos a védettség.

...svg content...Fotó: A koronavírus elleni oltás felvételére váró emberek sorakoznak egy londoni oltóközpont elõtt 2021. december 13-án. Ezen a napon életbe lépett a Boris Johnson brit miniszterelnök által az elõzõ héten ismertetett Angliára vonatkozó kormányzati útmutatás, amely otthoni munkavégzést javasol mindazoknak, akik számára ez lehetséges. Az intézkedést a koronavírus nemrégiben azonosított omikron változatának felbukkanása indokolja. MTI/AP/Matt Dunham
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Egy szakértő úgy véli, az Egyesült Királyság a koronavírussal szemben legvédettebb ország, mivel a 15 év felettiek körülbelül 98 százaléka képes ellenállni az omikron változatnak. Ez azt jelenti, ők enyhébb tüneteket tapasztalnak, ha megfertőzi őket a vírus.

Dr. Raghib Ali, a Cambridge-i Egyetem MRC epidemiológiai osztályának vezető kutatója arra is rámutatott, hogy ez az oka annak, hogy a fertőzési számok rohamos emelkedése ellenére a kórházi kezelésre szorulók száma miért marad mégis alacsonyan – számolt be a The Sun. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Ennek ellenére arra biztatta a briteket, továbbra is tartsák be a szabályokat, és ne kockáztassák az egészségügy túlterhelését, mert a személyzet hiánya nagy probléma. Továbbra is hordjanak maszkot, mossanak kezet, végezzenek teszteket, valamint tartsák be a karantént, amennyiben tüneteket észlelnek, vagy a teszt pozitív eredményt mutat.

„Általános álláspontom hosszú ideje az, hogy a dolgok nem olyan rosszak, mint ahogyan azt sokan gondolják” – tette hozzá a doktor, aki újabb korlátozások bevezetését nem tartja valószínűnek, ameddig a fertőzés elleni küzdelem ezen az úton halad.

A 98 százalékos immunitás a védőoltások, harmadik oltások valamint a betegségen már átesettek természetes immunitásának kombinációjából számolt érték. Bizakodásra ad okot az is, hogy az első hivatalos jelentések szerint az omikron fertőzés során a kórházi kezelés kockázata 50-70 százalékkal kisebb, mint a delta esetén.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.