Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Kényszerleszállást hajtott végre a Ryanair egy gépe, tűz ütött ki a fedélzeten

Szerencsére az utasokat nem várta karantén.

Fotó: Utasok szállnak fel az ír fapados Ryanair légitársaság repülõgépére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2-es terminálján 2019. március 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az FR4052-es járat Manchesterből indult hétfő délután a portugáliai Faróba, az utazás azonban megszakadt, amikor a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania a nyugat-franciaországi Brestben. A jelentések szerint tűz ütött ki a gép hátuljában, amikor az épp a La Manche csatorna felett folytatta útját.

A repüléskövető szoftver szerint a Ryanair gépe hét percen belül csökkentette 41 000 lábról 6 725 lábra a magasságát, ami az utastérben történő potenciális légnyomáscsökkenés veszélyére figyelmeztet. A Brest Guipavas repülőtéren tűzoltók, rendőrök és buszok várták a gépet, leszállás után pedig az utasokat a terminálokhoz kísérték. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Franciaországban jelenleg szigorú korlátozások vannak érvényben a járvány miatt, így az utasok közül sokan aggódtak, hogy karanténban kell tölteniük a következő 48 órát. Később azonban átszállították őket egy másik repülőgépre, és szerencsétlenség után folytathatták útjukat Faróba – számolt be az Independent.

Egy nappal korábban egy másik, Birminghamből Dublinba tartó járat is kénytelen volt soron kívüli leszállást végrehajtani Manchesterben, technikai problémákra hivatkozva. A repülőtér minden utas számára biztosította a tartózkodást, mielőtt egy másik járattal folytathatták útjukat Dublinba.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.