Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

200 kilogramm kokaint foglaltak le egy polgármester kamionjáról

8.7 millió dollár, vagyis mintegy 2.8 milliárd forint értékben foglaltak le 200 kilogramm kokaint egy városvezető kamionjáról.

Fotó: Illusztráció/EPA/Rodrigo Sura
Afrika

Nagy Noel

Szerkesztő

A rendőrség 200 kilogramm kokaint foglalt le egy helyi polgármester hivatalos kamionállományához tartozó járműről Niger északi részén – írja a Reuters. A rendőrök letartóztatták a polgármestert és a sofőrt is, akik mindketten a kamionban tartózkodtak az eset idején.

Az egyenruhások összesen 199, téglaformájú csomagot találtak, amelyről utólag kiderült, hogy a sokak által használt kábítószert tartalmazza. A kamion éppen az ország északi részén található sivatagi kereskedelmi központba, Agadezbe tartott, amikor megbukott a biztonsági ellenőrzésen. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Nem számít ritkaságnak Nyugat-Afrikában, hogy jelentősebb kábítószer-szállítmányt csípnek el a rendőrök vagy a vámosok, fontos útvonalnak számít ugyanis a Dél-Amerika és Európa közötti globális drogútvonalon.

Ez pedig idén rekordmennyiségű találathoz vezetett idén: Szenegálban októberben foglalta le 2 tonnányi tiszta kokaint, míg Gambiában tavaly januárban találtak egy 3 tonnás szállítmányt. Nigerben májusban volt a legnagyobb drogfogás, akkor 17 tonna kannabiszgyantát foglaltak le.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.