Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,28 Ft
Euró
386,64 Ft
Font
449,97 Ft
Bitcoin
62,849 $

Egy szurkoló mentette meg a jégkorongos életét

A National Hockey League csapatának egyik tagja háláját fejezte ki egy szurkolójának, amiért megmentette az életét azzal, hogy figyelmeztette egy veszélyes anyajegyre a nyakán.

Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Tavaly október 23-án Nadia Popovici nézőként tartózkodott a meccsen, ahol a vancouveri csapat játszott a Seattle Krakennel. Ekkor épp a Canucks segédfelszerelés-menedzsere, Brian „Red” Hamilton mögött állt és észrevett egy anyajegyet a menedzser tarkóján, ami baljóslatúnak tűnt az orvosi egyetemre készülő lány számára.

Nadia úgy figyelmeztette a menedzsert, hogy egy jegyzetet írt a telefonjára és odatartotta a kijelzőt a szurkolókat és a csapattagokat elválasztó üveghez, aki komolyan vette a tanácsot és időben orvoshoz fordult. Az anyajegyet rákosnak diagnosztizálták és egy nagyobb darabot eltávolítottak belőle, ezután minden orvosi vizsgálat negatív eredményt hozott. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Az Independent azt írja, a menedzsernek fogalma sem volt, a lány hogyan vehette észre az anyajegyet, hiszen még kabátot is viselt. Mélységes háláját fejezte ki neki, hiszen az orvos szerint 4-5 év múlva Hamilton már nem lehetett volna közöttünk, ha ez nem derül ki épp idejében.

„Csodálatos feleségem és nagyszerű lányom van. Ez a fiatal hölgy pedig megmentette az életem”

– mondta Mr. Hamilton.

Mr. Hamilton szeretett volna köszönetet mondani a lánynak, de sajnos nem tudta a nevét, így egy tweetben felhívást tett közzé a csapat, hogy segítsenek megtalálni a rajongót, mielőtt január elsején visszatérnének Seattle-be. A küldetés sikeres volt, néhány órával később megtalálták a lányt, majd az NHL meccs után a két csapat összefogott és egy 10 ezer dolláros ösztöndíjjal mondtak köszönetet neki.