Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Katonai puccsot tervezhetnek az Egyesült Államokban?

Egy egészen furcsa véleménycikk jelent meg szilveszter napján, amit egy nyugalmazott amerikai tábornok írt annak kapcsán, milyen állapotok uralkodnak az amerikai hadseregben.

...svg content...MTI/AP/Baderkhan Ahmad
Észak-Amerika
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Portfolio szúrta ki azt a cikket, amelyben a tábornok arról írt, hogy  2024-as választási eredmények megkérdőjelezése lehet egy puccs katalizátora, hiszen úgy látja, a haderőből sem biztos, hogy mindenki elfogadja a választási eredményt.

Erre szerinte az lehet a bizonyíték, hogy 124 nyugalmazott tábornok és admirális írt alá egy olyan levelet, amely a 2020-as választás eredményeit vitatta. Mint ismert, az amerikai elnök a haderő főparancsnoka, ezért nagyon nem mindegy, hogy egyes katonai vezetők kinek a győzelmét fogadják el. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

Eaton tábornok nem adott százalékos esélyt arra vonatkozóan, hogy mekkora egy puccs esélye, de hiába alacsony, szerinte elég valószínű ahhoz, hogy fel kell készülni rá. A nyugalmazott katonai vezető korábban és most is konkrét hadijátékok kivitelezését javasolta, melyben azt gyakorolják, hogy maradhat működőképes az amerikai haderő, ha az szétszakad. Hozzátette: szerinte hatalmas probléma, hogy a 2020. január 6-án, a Capitoliumot ért ostrom alkalmával nem volt kellően felkészült a haderő rendvédelmi feladatok ellátására.

A volt katonai vezető azt is javasolta, hogy szűrjék ki már most azokat a katonákat a haderőből, akik nem teljesen biztos, hogy követik és védelmezik az amerikai alkotmányt. Ebben szerinte az alacsonyabb rendfokozatú tisztek és tiszthelyettesek is segítségükre lehetnek, akik jól ismerik az embereiket – írta a lap.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Tragédia a Kanári-szigeteknél: kilenc halott és közel ötven eltűnt személy

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó pénteken éjszaka a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro közelében, amely tragédiában legalább kilenc ember vesztette életét, és további 48 személy eltűnt.

Jön Szoboszlai következő nagy meccse, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.