Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,90 Ft
Euró
398,28 Ft
Font
478,05 Ft
Bitcoin
61,816 $

Rövidesen újra fogadja a látogatókat a luxusturizmus fellegvára

Vasárnap jelentette be a dubaji vezetés, hogy július 7-től kezdve ismételten tárt karokkal fogadják a külföldi látogatókat, három hónappal azután, hogy lezárták az emirátusok egyik ékkövét a koronavírus-járvány megfékezése okán.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Vasárnap jelentette be a dubaji vezetés, hogy július 7-től kezdődően ismételten tárt karokkal fogadják a külföldi látogatókat, három hónappal azután, hogy lezárták az emirátusok egyik ékkövét a koronavírus-járvány megfékezése okán.

Az Egyesült Arab Emirátusok, és azon belül is Dubajt a legtöbben a végtelen jóléttel és a luxussal azonosítják, ezért a luxusturizmus egyik első számú fellegvárává vált. Rengeteg ember a jobb élet reményében át is helyezi a székhelyét a városba, míg több millióan azért érkeznek évente, hogy egy falatot kaphassanak az emirátusok luxustortájából. Soron kívül Vogel Evelin interjúja már 1 millió 350 ezer megtekintésnél jár, Magyar Pétert is meghívták

A koronavírus-járvány természetesen a Közel-Kelet országait sem kerülte el, a Perzsa-öböl olajmonarchiái helyenként igencsak súlyos kitörésekkel küzdöttek. Az Egyesült Arab Emirátusokban például 45 000 koronavírus-fertőzöttet találtak, akik közül 302 ember nem is élte túl a vírust.

Annak érdekében, hogy elejét vegyék a vírusnak, az emirátusokban is beutazási tilalmat vezettek be, viszont vasárnap érkezett a hivatalos bejelentés, mely alapján feloldják ezt a korlátozást, így ismételten várják a külföldi látogatókat. Természetesen nem feltételek nélkül, egészségügyi és biztonsági protokollok hosszú listáját kell betartani az emirátusba érkezés érdekében.

Egyrészt egy okiratot vagy bizonyítványt kell bemutatni a dubaji hatóságoknak, hogy az elmúlt négy napban nem lett pozitív a koronavírus-tesztje az adott érkezőnek, de a tesztet akár a dubaji reptéren is el lehet végezni. Akinek pozitív lesz a tesztje, annak kéthetes karanténba kell vonulni, ahol folyamatosan tesztelni fogják

A teszt alapvetően kötelező, és legalább 96 órával az Emirátusokba érkezés előtt kell elvégezni, kivételt képez a reptéri tesztelés. A turistáknak kötelező nemzetközi egészségügyi biztosítással rendelkezni, speciális egészségügyi kérdőívet kell kitölteni érkezéskor, és még egy mobilalkalmazást is le kell tölteni, amibe a releváns adataikat feltöltik.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/akar-vakcina-hianyaban-is-eltunhet-a-koronavirus/