Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

Fontos információkat kaptak azok a szülők, akik még mindig a gyerekeik oltásán gondolkoznak

A Heim Pál Gyermekkórház oltási szakértője elmondta, miért érdemes beoltatni a gyerekeket Covid ellen.

...svg content...Fotó: Egy lányt beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. december 23-án. December 15-én országosan megkezdődött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A gyerekek oltása is elérhető Magyarországon, és már az egészen fiatalok is kaphatnak vakcinát Coivd ellen. A Heim Pál Gyermekkórház oltási szakértője tisztázta, a gyerekek is lehetnek nagyon betegek, és közöttük is előfordul olyan fertőzött, aki intenzív ellátást igényel.

A szakértő a videóban elmondta, a Pfizer oltóanyagával oltják az egészen fiatalokat, ami pontosan ugyanaz az oltóanyag, csak a hatóanyag mennyisége kevesebb, mint a felnőtteknél. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Pontosan annak az egyharmadáról beszélünk, mivel a gyermekek ebben az életkorban, az 5-11 éves életkorban lényegesen eredményesebben immunizálhatóak, mint a későbbiekben, még élénkebben reagál az immunrendszerük.

Ennek eredményeképpen kevesebb mennyiség is elég ahhoz, hogy a hatóanyagból, hogy védettek lehessenek. Ami pedig a mellékhatásokat illeti, a tűszúrás helyén lehet bőrpír, duzzanat, fájdalom, ami 2-3 nap alatt teljesen elmúlik.

Zacher Gábornak a járvány miatt nincs ideje könyvet írni

Ritkább esetben lehet szó hőemelkedésről, lázról, de ez 2-3 napon belül szintén elmúlik. Hosszútávú eseménnyel pedig ennél védőoltásnál amiatt nem érdemes számolni, mert körülbelül egy 20-30 perc alatt teljes mértékben el is tűnik a szervezetünkből, lebomlik, az immunrendszerünk megsemmisíti.

Ez csak egy hírvivő fehérjéből áll, ami átadja azt az információt, hogy az immunrendszernek mit kell tennie.

Azahriah: Magyar Péter egyszerre kritizálja a Fideszt és a DK-t, ilyen még nem volt

Az egyik legnépszerűbb hazai előadó egy podcastben osztotta meg véleményét Magyar Péter kapcsán.