Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,31 Ft
Euró
388,05 Ft
Font
452,62 Ft
Bitcoin
63,538 $

Legalább 41 ember mészároltak le a lázadók, két napos nemzeti gyászt hirdettek

Továbbra sem látszik csillapodni a világ legerőszakosabb régiójának számító Száhel-öv, ahol folyamatosak a terrortámadások.

Fotó: Illusztráció/EPA/STRINGER
Afrika

Nagy Noel

Szerkesztő

A legutóbbi során a kormány által támogatott Hazaföld Védelmi Önkéntesek (VDP) nevű szervezet harcosai estek áldozatul Burkina Fasóban, akik közül 41 önkéntest mészároltak le iszlamista felkelők – számolt be róla a France24.

Az eset az északi Loroum tartományban történt és az egyik legvéresebb napja volt a VDP történetének. A támadás ráadásul szűk egy hónappal azt követően történt, hogy az iszlamista lázadók 53 csendőrt mészároltak le egyetlen támadás során. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Alkassoum Maiga kormányszóvivő egy közleményben jelentette be, hogy az elnök kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az elesettek megemlékezésére, valamint elítélték a támadásokat, amelyet terroristák hajtottak végre.

Az elmúlt hónapok során többször is tüntetések rázták meg Burkina Faso fővárosát, az embereknek nagyon kezd elege lenni abból, hogy a kormány nem tud mit kezdeni a terrorcsoportokkal, amelyek már több ezer civilt mészároltak le.

Az ország területén, valamint az egész Száhel-övben – főként Maliban és Nigerben – számos iszlamista terrorszervezet működik, melyek ezer szállal kötődnek az Al-Kaidához vagy az Iszlám Államhoz.