Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,40 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,41 Ft
Bitcoin
64,398 $

Mbappé és Lewandowski sem támogatják a kétévenkénti világbajnokság tervét

A sztárok szerint ezzel a torna elveszítené a különlegességét, ráadásul hatalmas terhelést tenne a játékosokra, ez pedig a minőség romlásához vezetne. 

...svg content...Fotó: EPA/ALI HAIDER
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Kylian Mbappé és Robert Lewandowski is díjakat vehettek át a FIFA Globe Soccer Awards díjátadóján, ahol mindketten megosztották a véleményüket a kétéventi világbajnokság ötletéről, azonban nem pont azt mondták, amit a FIFA hallani akart. 

Mind a Paris Saint-Germain csatára, Mbappé, mind a Bayern München támadója, Lewandowski nem támogatja a változtatást, előbbi szerint a torna minőségi rovására menni, ha nem vennék figyelembe a játékosok egészségét.  Soron kívül Vihar és jégeső is jöhet, kiadták a figyelmeztetést

“Szeretünk játszani, de ez túl sok. Ha az emberek minőséget akarnak látni, szünetet kell tartanunk”

– mondta Mbappe Dubajban, ahol a Globe Soccer Awards-on az év férfi játékosának választották. 

“Ha kétévente játszanánk a világbajnokságot, akkor ez a verseny normális lenne, és ennek nem szabadna így lennie. A világbajnokság, a Nemzetek Ligája… szeretünk játszani, de ez már túl sok” – idézte a játékost az AS, aki kifejtette, hogy pont a VB különlegességét vennék el azzal, ha túl gyakran rendeznék, ugyanis van olyan játékos, aki a karrierje fő céljának tartja, hogy világbajnokságon szerepeljen. 

Lewandowski csatlakozott a francia válogatott játékos véleményéhez, mondván, hogy a menetrend már így is zsúfolt, még a sűrűbben rendezett világbajnokság okozta plusz teher nélkül is.

Rengeteg meccsünk van az évben, nagyon sűrű hetek. Ha valami mást akarsz adni a szurkolóknak, akkor szükséged van egy kis szünetre” – értett egyet Lewandowski. 

“A jövőbe kell tekintenünk. Ha kétévente akarunk világbajnokságot játszani, akkor a színvonal csökkenni fog. Lehetetlen, hogy a test és az elme ugyanezen a szinten teljesítsen.”