Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Megállíthatatlanul terjed a koronavírus a világban

A közép-kínai Vuhanból kiinduló, azóta globális méretűvé vált koronavírus-járvány egyre több országban veti meg huzamosabb ideig a lábát, míg több ország az első sokkal néz szembe, addig már néhány esetben a második tetőpont van kibontakozóban.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A közép-kínai Vuhanból kiinduló, azóta globális méretűvé vált koronavírus-járvány egyre több országban veti meg huzamosabb ideig a lábát.

Hétfőn vált hivatalossá, hogy meghaladta a kilenc milliót a SARS-CoV-2 vírus fertőzöttjeinek a száma, amire kevesen számíthattak, amikor az első jelentéseket meghallottuk Kínából. A halálos áldozatok tekintetében is szomorú az adat, már 469 122 ember esett áldozatául a pandémiának a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A kezdet kezdetén a járvány fészkében volt a legsúlyosabb a helyzet, a Kínát környező országokban azonban még február környékén végigsöpört a járvány. Ezt követően az epicentrumok Európába tevődtek át, ahol előbb Olaszország és Spanyolország, majd ezt követően Franciaország és különösen az Egyesült Királyság nézett szembe súlyos járványkitörésekkel, utóbbinál már a 300 ezret is meghaladta a fertőzöttek, és a 42 ezret a halálesetek száma.

Az Egyesült Államok vált összességében a legérzékenyebben érintett területté a jelenlegi tudomásunk szerint, kiváltképpen New York állam volt a legsúlyosabb gócpont. Az USA-ban eddig 2.3 millió fertőzöttet azonosítottak, és már több mint 121 ezer ember vesztette életét a vírus miatt.

A legújabb gócpontnak pedig Latin-Amerika tekinthető, ahol egészen kilátástalannak tűnik a járványhelyzet. Brazíliában néhány hét leforgása alatt több mint egymillió fertőzöttet és 50 ezer halottat regisztráltak, de a tendenciák szempontjából nem sokkal jobb a helyzet Peruban, Chilében és Mexikóban sem.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/ujabb-orszagban-jelent-meg-a-koronavirus-masodik-hullama/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.