Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Honnan tudjuk, hogy koronavírus-betegek vagyunk, vagy csak influenzásak?

Szlávik János szerint normál esetben Isten nem mondja meg rólunk, hogy influenzásak, vagy koronavírus-betegek vagyunk.

...svg content...Fotó: Koronavírus elleni oltásra váró emberek állnak sorban Barcelonában 2021. december 23-án. Spanyolországban a mai naptól kötelező a maszk viselése a szabadban, Katalóniában pedig bejelentették a kocsmák, klubok és diszkók bezárását, valamint azt, hogy hajnali 1-től reggel 6 óráig kijárási tilalmat rendelnek el, továbbá korlátozzák az éttermek és szabadidős létesítmények látogathatóságát. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A jelenlegi a legideálisabb időszak a koronavírus terjedésére, már csak amiatt is, mert az emberek a hideg idő miatt sokkal többet tartózkodnak zárt térben. Ezen feltételek mellett a vírus könnyebben terjed, és gyorsan átugrik egyik emberről a másikra.

Mivel influenzaszezon is van, nehéz megmondani, hogy adott esetben mit kaptunk el. Köszönhetően annak, hogy a tünetek hasonlóak, ezt rendkívül nehéz megállapítani, így javarészt ennek egy módja van, a tesztelés. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Szlávik a Mokka vendégeként természetesen az oltások fontosságát is hangsúlyozta, amik sok életet mentettek már meg, ezzel együtt a fertőzés esélye is kisebb, és ha megbetegszünk a vírus ürítése is más.

„Igazából nem sok van, tehát, ha valakinek felső légúti tünetei vannak: fáj a torka, köhög, lázas, stb, akkor Isten nem mondja meg róla, hogy influenzás, vagy koronavírusos.”

Orbán Viktor karácsonyi képe alig egy óra alatt sok ezer like-ot kapott

Emiatt is hangsúlyozza Szlávik, hogy ebben az esetben teszteltessük magunkat, és ami még fontosabb, vegyük fel az oltást. Mindkét betegségre van oltás, így adott a védelem, csak élni kell a lehetőséggel.

„Tesztelni kell, így lehet megakadályozni, illetve oltani, hiszen mind a két betegség ellen van oltás.”

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.