Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A volt amerikai nagykövet szerint Putyin egyre őrültebb és ijesztőbb

Michael McFaul volt oroszországi amerikai nagykövet azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egyre ellenségesebb retorikája Ukrajnával kapcsolatban megrémíti őt, mivel kifejezetten nyugtalanító hangnemet üt meg.

...svg content...Fotó: EPA/YURI KOCHETKOV
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Úgy fogalmazott, ha Putyin “megpróbál megijeszteni minket azzal, hogy őrülten viselkedik”, akkor [nálam] “sikerrel jár”.

“Több Putyin-beszédet hallgattam meg, mint a legtöbben. Öt éve találkozom vele. Ez a beszéd valami más – a Putyin által kitalált fenyegetések listája valóban lenyűgöző, de egyben ijesztő” – mondta McFaul.

Ez egy olyan beszédre válaszul hangzott el, amelyben Putyin a NATO-t és az Egyesült Államokat hibáztatta a közelmúltbeli ukrajnai feszültségekért, miközben “megfelelő katonai-technikai válaszintézkedésekkel” fenyegetőzött a “barátságtalan lépésekre” válaszul.

Szakértők szerint Putyin gyártotta a válságot Ukrajnával, a volt szovjet köztársasággal, és a Nyugatot hibáztatja a Kreml agressziója által katalizált feszültségekért. Egyszóval ürügyet keres a megszállásra – írja a Yahoo News.

Putyin 2014-ben megszállta és elcsatolta Ukrajnától a Krímet, és azóta támogatja a szakadárokat az ukrán csapatok elleni háborúban a keleti Donbassz térségében. Oroszország tagadja, hogy részt vett volna a konfliktusban, annak ellenére, hogy jelentős bizonyítékok szólnak az ellenkezőjéről. A háború több mint 13 000 emberéletet követelt.