Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,25 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
453,02 Ft
Bitcoin
64,178 $

Más átigazolások finanszírozása végett áldozhatják be a Barcelona fiatalját

Mindenképpen szeretné átalakítani a keretet Xavi a következő szezonra, ami bizonyos vezéráldozatokkal fog járni.

Fotó: EPA/STR
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Szinte biztos távozónak tekinthető például Sergino Dest, akit pontosan azért kívánnak értékesíteni, hogy legyen pénz más átigazolásokra – írja az ESPN. Az amerikai jobbhátvédért elsősorban a Bayern München érdeklődik, amely már a Barca előtt is le akarta igazolni.

Egyelőre Philippe Coutinho és Samuel Umtiti értékesítése nem lehetséges, mert senkinek nem kell a két kimagasló fizetéssel, ámde nagyon gyenge teljesítménnyel rendelkező játékos, így nem tud felszabadulni kellő bértömeg sem. Soron kívül Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

A 21 éves Dest így biztosan áldozat lesz, a jelenlegi tervek szerint a bajor klub előbb kölcsönvenné, majd adott esetben egy opciós jog aktiválásával 25 millió eurót fizetne – de az opció csak akkor aktiválódik, ha megfelelő teljesítményt nyújt.

Dest távozása viszont azért problémás, mert nem nagyon van opciója a jobbhátvéd posztra Xavinak: korábbi csapattársát, a már 38 éves Dani Alvest ugyan leigazolták, de rajta kívül csak Sergi Roberto játszik jobbhátvédet, aki viszont eredendően középpályás.

Felmerült már több név is erre a posztra a Barcelonánál, legutóbb Cesar Azpilicueta neve bukkant fel, akinek nyáron lejár a szerződése a Chelseavel. Ezzel viszont szintén az a probléma, hogy ideiglenes megoldás, mivel a londoniak csapatkapitánya is már 32 éves.