Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
62,249 $

Az omikron miatt kétszeres eséllyel fertőződhetünk meg a repülőgépeken

A koronavírus-fertőzés kockázata több mint kétszeresére nőtt a repülőgépeken az omikron megjelenése miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Lukas Souza
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bloomberg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) orvosi tanácsadóira hivatkozva azt írja, a legfrissebb adatok szerint az omikron megjelenése miatt minimum a duplájára, de akár a háromszorosára is növekedhet a fertőzés esélye a repülőgépeken.

A repülőgépek kialakítása miatt a business classon sokkal kevesebb eséllyel fertőződnek meg az utasok, míg az economy classon több mint kétszeresére növekszik a kockázata annak, hogy az utas megfertőződik a vírussal, a helyzetet pedig csak tovább rontja, hogy az ünnepek miatt nagyon sokan választják a repülést. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

Az omikron variáns terjedése azért is ad okot aggodalomra, mert bár a korábbi variánsokkal ellentétben nem a tüdőt, hanem a légutakat célozza meg, mégis akár hetvenszer gyorsabban terjedhet, mint a korábbi variánsok. Az Egyesült Államokban újonnan detektált fertőzések 70 százaléka már az omikron variánshoz köthető.

Azoknak, akik a repülést választják, a szakértők azt javasolják, próbálják kerülni a közvetlen fizikai kontaktust másokkal, ne nyúljanak olyan felületekhez, melyeket mások is megérinthettek, és az is előnyös lenne, ha az egymáshoz közel ülő utasok nem egyszerre étkeznének.

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.