Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,48 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
466,81 Ft
Bitcoin
56,274 $

A nép éhezik, Kim Dzsongun közben halat osztogat a phenjani elitnek

Kim Dzsongun közölte, nagyon komolyan veszi a phenjani lakók polgárainak jólétét.

...svg content...A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára (k) az ország alapításának 73. évfordulója alkalmából tartott ünnepség meghívott vendégeivel találkozik Phenjanban 2021. szeptember 9-én. MTI/EPA/KCNA
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az észak-koreai állami média számolt be arról, hogy Kim Dzsongun több ezer tonna halat osztott ki a phenjani elitnek, mondván, ezzel is bizonyítja tudatos erőfeszítéseit az iránt, hogy tisztelegjen a néhai Kim Dzsongil öröksége előtt.

A halosztás pedig abból az apropóból történt meg, hogy a néhai vezető állítólag halála előtt kikötötte, hogy utódja köteles „friss halat biztosítani” a phenjani lakosoknak. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Az állami média természetesen úgy adta elő a történetet, mintha Kim Dzsongun fehér lovon toppant volna be Phenjanba, és jótét lélekként mindenkit ellátott volna friss hallal, ez azonban nem egészen így történt.

Szakértők szerint ez a gesztus sokkal inkább volt szimbolikus, ugyanis valóban csak azért került rá sor, mert a néhai Kim Dzsongil uralkodása alatt a köztudatban is elterjedt, hogy „csak azok kaptak halat, akik a legbefolyásosabbak közé tartoznak, és valójában csak az ő jólétük fontos a rezsim túlélése és biztonsága szempontjából”.

A halosztást a Kim Dzsongunra jellemző hatalmas felhajtással hajtották végre, sőt, kivezényelték a hadsereg katonáit, és halászait is, hogy segítsenek a halosztásban – az állami televízió pedig rengeteg felvételt közölt a több 1000 tonna fagyasztott halról.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.