Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Jövő nyáron telepítik az első Tesla Megapackot Magyarországon

Hazánkban először a MET Csoport létesít Tesla Megapack típusú energiatárolót, mégpedig Százhalombatta városában.

...svg content...Tesla
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Világszerte egyre ambiciózusabb fenntarthatósági törekvéseket jelentenek be az energiaszektor szereplői, és ezzel párhuzamosan egyre gyorsabb ütemben létesülnek megújuló energiát termelő erőművek. Az időjárásfüggő, ezáltal kiszámíthatatlan termelés miatt a kereslet–kínálat kiegyenlítésében kulcsszerep jut a rugalmassági eszközöknek és az energiatárolási megoldásoknak – olvasható a MET Csoport sajtóközleményében.

Az akkumulátoros energiatárolási iparág egyik úttörője és innovátora a Tesla, Magyarországon viszont ez az első ilyen típusú együttműködése. A Dunamenti Erőmű innovációs projektjének részeként létesítendő, közel 4 MW-s (maximum teljesítmény) és 8 MWh-s (tárolási kapacitás) Tesla Megapack akkumulátoros energiatároló kétórás tárolási ciklusidővel rendelkezik – szemben az eddigi hazai gyakorlattal, amely inkább a teljesítményoptimalizált, fél-egyórás tárolást alkalmazza. Ennek köszönhetően lehetőséget teremt a megújuló energiatermelők hatékonyabb rendszerintegrációjára is. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A most leszerződött beruházás lesz az egyik kulcsfontosságú eszköze az áprilisban indult K+F projektünknek” – mondta Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgatója. „A jövő a karbonmentes eszközöké, így a hálózati rugalmasságot biztosító gázos erőműveknek is minél inkább karbonmentesnek kell lenniük. Az energiatárolásra is építő kísérleti projektünk így egyfajta előszobája lesz ipari léptékű alkalmazásoknak” – tette hozzá a vezérigazgató.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.