Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

MenÌ

Dollár
362,67 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,82 Ft
Bitcoin
59,114 $

Minden percben keletkezik egy tűzeset, amelyben meghal valaki

Oroszország a tűzesetek statisztikájában az élen jár a világ országai között.

Fotó: A kuzbaszi kormányhivatal sajtószolgálata által közreadott kép a mentõalakulatok jármûveirõl a Lisztvjazsaja szénbányánál a délnyugat-szibériai Kuzbasz-szénvidéken, a Kemerovói terÌleten 2021. november 25-én, miután tûz keletkezett a szénbányában. A balesetben legkevesebb 11 bányász életét vesztette. MTI/EPA/Kuzbaszi kormányhivatal sajtószolgálata
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Az orosz mentőszolgálat szerint több orosz hal meg tűzesetekben, mint a világ bármely más országában, szerintÃŒk ennek az oka a megfelelő szabályozás és az emberek tudatlansága.

“Oroszországban minden percben keletkezik egy tűz, minden órában meghal és megsérÃŒl valaki” Soron kívÃŒl Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

– mondta Alekszandr Csuprijan, a rendkívÃŒli helyzetek ideiglenes minisztere.

“Az egy főre jutó tűzhalálozás tekintetében az első helyen állunk, 100 ezer főre vetítve 5,8 tűzhalálozással. Ez magasabb, mint más posztszovjet országokban, és magasabb, mint a fejlett országokban, például Németországban vagy az EgyesÃŒlt Államokban” – tette hozzá.

A miniszter szigorúbb tűzmegelőzési szabályokat sÃŒrgetett az ipari balesetek megelőzése érdekében, és elutasította azt az elképzelést, hogy az ilyen intézkedések túl drágák lennének a vállalkozások számára, rámutatva, hogy az emberi költségek már most is óriásiak – írja az RT.

“Ha a normákat és a szabályozásokat végrehajtanák, akkor nem halnának meg emberek. Kevesebb lenne a veszteség, ha nem zárnák el az evakuációs útvonalakat, ha bekapcsolnák a táblákat, ha működne a fÃŒstszűrés, és így tovább”

– emelte ki.

A kritika néhány héttel azután hangzott el, hogy egy dél-szibériai szénbányában bekövetkezett robbanás több mint 50 embert, köztÃŒk hat mentőmunkást ölt meg. Ennek kapcsán letartóztattak több vezetőt és a bánya egyik tulajdonosát azzal a váddal, hogy elmulasztották olyan biztonsági intézkedések bevezetését, amelyek megakadályozhatták volna a tragédiát.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készÌlt

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ÃŒtlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.