Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,90 Ft
Euró
398,28 Ft
Font
478,05 Ft
Bitcoin
61,816 $

Bezárták a magyar fürdők kapuit az oltatlanok előtt

Egyelőre pozitív tapasztaltai vannak a fürdők és hotelek üzemeltetőinek, ugyanis a védettségi igazolvány meglétéhez kötött belépés ellenére sem esett vissza a forgalmuk.

...svg content...MTI
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A védettségi igazolvány kötelezővé tételét a vendégek részéről senki sem kritizálta az AquaWorld Resortnál, sőt e-mailben pozitív jelzések érkeztek a döntésről – mondta Sívó Roland létesítményigazgató a Portfolio hírportálnak.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a Portfolio megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy idén november 20-án vezették be ismételten, hogy vendégeik kizárólag védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolással és személyazonosításra alkalmas dokumentummal tudják meglátogatni a fürdőiket.

Szűts hozzátette, már voltak olyan napok is, amikor a 2019-es vendégforgalmat meghaladó belépési adatokat mértek.

Az AquaWorld Resort-nál az első 5 hónap kényszerű zárlata után főleg az augusztus volt az erős, ahol 80 százalékkal üzemeltek a főszezonban. A szeptember-október intenzív volt a rendezvények és a konferenciaturizmus szempontjából. Az üzletnek ez a lába novemberben lassult le, akkor már elindultak a rendezvénylemondások, ez folytatódott decemberben is. Az egyéni foglalások terén pedig nagy a bizonytalanság, lelassultak az értékesítési folyamatok – írta a lap.

Az AquaWorld üzleti hullámvasútjára jellemző, hogy a 2019-es 7 milliárd forintos bevételhez képest 2021-ben – az első 5 hónap teljes zárva tartása mellett is – 4 milliárd forint körüli bevétellel kalkulálhatnak majd, ami 10-15 százalékos belépő-áremelkedéssel járhat.

Megalakította egyszemélyes médiavállalkozását Magyar Péter öccse

A 33 éves újságíró korábban elárulta, a hírportál független lesz a testvére elnöklete alatt működő Tisza Párttól.