Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Új chiptervező csapatot állít össze az Apple Kaliforniában

Chiphiány ide, félvezetőhiány oda, a cupertinói techóriás nem üldögél a babérjain, hanem tovább fejleszti az óriási népszerűségnek örvendő, nagy teljesítményű lapkáit.

...svg content...Unsplash
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Több mint 9 hónappal azután, hogy bejelentette új müncheni chiptervező üzemét, az Apple megkezdte a modemchipek és vezeték nélküli félvezetők területén jártas mérnökök felvételét a kaliforniai Irvine-ban.

Az Apple olyan embereket keres, akiknek van tapasztalatuk a Bluetooth és Wi-Fi félvezetők, a vezeték nélküli rádiók, a rádiófrekvenciás integrált áramkörök és a vezeték nélküli system-on-a-chipek tervezésében – írta a Bloomberg. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mindez újabb egyértelmű jele annak, hogy az Apple keményen dolgozik azon, hogy lecserélje a Qualcomm modemeket, és saját, házon belüli vezeték nélküli chipeket fejlesszen a jövőbeli termékekhez.

Az új jelentés alapján az Apple irvine-i terjeszkedése még gyerekcipőben jár, és a tervek szerint fokozatosan növelnék jelenlétüket. Az irvine-i és müncheni bővítésen kívül az Apple a tengerentúlon Portlandben és Orlandóban, valamint az Egyesült Államokon kívül az izraeli Haifában és Herzlijában is megkezdte a chipekkel foglalkozó irodák felállítását.

Ezek a helyszínek nem véletlenszerűek, mivel stratégiailag a meglévő chipszállítók, például az Intel, az AMD és az Infineon Technologies AG szomszédságában helyezkednek el. Mindezeken felül az Apple várhatóan Massachusettsben és Japánban is bővíti chipfejlesztési terveit.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.