Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Legalább nyolc ember életét követelte a heves esőzések okozta áradás Irakban (videók)

Az iraki Erbílben végzetes pusztítást okozott a heves esőzések okozta áradás, jelentések szerint legalább nyolc ember életét vesztette.

Fotó: MTI/EPA/Rahat Dar
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nyolc ember életét vesztette, többen pedig megsérültek, miután a heves esőzések súlyos áradásokat eredményeztek az iraki Erbíl városában, a legszomorúbb pedig, hogy nők és gyermekek is vannak az áldozatok közt.

Omid Khoshnaw tartományi kormányzó pénteken megosztotta, a heves éjszakai áradás több lakónegyedet is jóformán elpusztított, és hatalmas anyagi károk keletkeztek szerte a városban. A jelentések szerint az áradás következtében hét ember vesztette életét, a nyolcadik pedig egy villámcsapás következtében halt meg. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Habár több sérültről is beszámoltak, a pontos adatok egyelőre nem ismertek, ugyanis még mindig folynak a mentési munkálatok, és az eltűnteket keresik, valamint megkezdték a károk felmérését is. A polgári védelem szóvivője, Sarkawt Karach elmondta, hogy mivel sokan kénytelenek voltak elhagyni otthonukat, sok embert jelenleg is keresnek.

Az Al Jazeera azt írja, Karach arra is figyelmeztetett, hogy a túlélők keresésével sajnos fennáll a lehetősége annak, hogy további áldozatokról fognak beszámolni. A jelentések szerint a heves esőzések következtében áradás sújtotta a várost, a sáros víz elöntötte az utakat és az utcákat, buszokat, tartálykocsikat és teherautókat sodort el a víz, és borított fel.

A tartományi kormányzó felszólította a lakosságot, hogy csak abban az esetben hagyják el otthonukat, ha az elengedhetetlenül szükséges, ugyanis további esőzések várhatók a térségben, és attól tartanak, hogy megismétlődik a pusztító áradás. Az áradások ebben az évben nagyon gyakoriak voltak, több száz ember életét követelték, és szinte felbecsülhetetlen kárt okoztak az épületekben és a járművekben.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.