Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Már 41 halálos áldozata van a brutális ázsiai áradásoknak (videó)

Fotó: EPA/Chamila Karunarathne
not image

Nagy Noel

2021. november 12. - 21:55

Heves esőzések miatt súlyos áradások alakult ki Ázsia több pontján, ám ez a legérzékenyebben Indiát és Sri Lankát érinti.

Az indiai meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint enyhülni fog az esőzés az elkövetkező néhány napban, most már enyhe vagy mérsékelt mennyiségű csapadékra lehet számítani, ami helyenként néhány közutat fog csak elárasztani az alacsonyan fekvő területeken.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Sri Lankában is hasonló jóslatot tette a helyi meteorológusok, ők azzal kalkuláltak, hogy csütörtöktől kezdődik el a csapadék enyhülése, ugyanis a rossz időt elhozó alacsony nyomás továbbállt – írja a The Globe and Mail.

Az esőzések és az annak következtében kialakult áradások, földcsuszamlások összesen 25 ember életét követelték Sri Lankán, legtöbbjük megfulladt. Az indiai Tamil Nadu államban pedig 16 halott van a helyi katasztrófavédelem szerint.

Tamil Nadu központja és az indiai autógyártás központja, Chennai számos pontja víz alá került, a helyi önkormányzat szivattyúkkal próbálta begyűjteni a vizet a csatornarendszer túlterheltsége miatt, valamint több ezer embert evakuáltak.

Tamil Naduban a legtöbb iskola és egyetem zárva marad, míg a vasúti szolgáltatásokat is a helyzet megoldódásáig felfüggesztették. India és Sri Lanka azonban fellélegezhet, ugyanis enyhülni fog az idő, a legnehezebb időszakon már túl vannak.