Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,119 $

Szlávik tanácsa karácsonyra: mindenki oltassa be magát

Habár a negyedik hullám szépen lassan véget érhet, az omikron variáns megjelenésével még nagyobb figyelmet kell fordítani a védekezésre az ünnepekkor.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetõ fõorvosa az oltóanyaggyár-munkacsoport alakuló ülésén az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2021. december 15-én. A testület azt hivatott eldönteni, hogy a Debrecenben létesülõ gyárban milyen típusú, technológiájú oltóanyag készüljön koronavírus ellen. MTI/Soós Lajos
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Rövidesen itt a karácsony, a lakosság pedig elindul a családlátogató-túrára, ez azonban komoly veszélyeket hordozhat magában, ha a család tagjai nincsenek beoltva a koronavírus-fertőzés ellen. A közelgő ünnepek kapcsán Szlávik János az RTL Klub Reggeli műsorában osztotta meg meglátásait, és tanácsot is adott azoknak, akik azt tervezik, hogy meglátogatják rokonaikat karácsonykor.

Szlávik János nem bonyolította túl a tanácsadást, javaslata ugyanis egyszerű: mindenki oltassa be magát. A szakember lerántotta a leplet egy hatalmas tévhitről is, és megosztotta, egyáltalán nem igaz az, hogy azok, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltást, ugyanúgy fertőznek, mint azok, akik nem vették fel az oltást. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

Szlávik elmondta, az oltás nem csupán azt védi a súlyos megbetegedéstől, aki beoltatta magát, de annak az esélyét is jelentősen csökkenti, hogy az oltott személy átadja a fertőzést valaki másnak, akivel közvetlen kapcsolatba került. Hozzátette, az omikron variánst a gyorstesztek is kimutatják, éppen ezért nagyon kevés az esély arra, hogy a gyorsteszt fals eredményt hozzon.

Szlávik a harmadik oltás kapcsán kiemelte, az emlékeztető oltások nagyon fontosak, hiszen ahogy telik az idő, a védettségünk is csökken a vírussal szemben. A harmadik oltás ütemezése kapcsán pedig megosztotta, az aktuális javaslatokat kell figyelembe venni, de egy extrém példát is hozott: ha valaki megkapta mindkét adag oltását, viszont ezt követően megfertőződik a vírussal, csak a fertőzés leküzdését követő hatodik hónaptól javallott az emlékeztető oltás felvétele.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.

Rekordszámú alkalmazást blokkolt a Google a Play Áruházban

2024-ben új szabályokat vezetett be a biztonsági kezdeményezése részeként a Google, amelyek értelmében jelentősen megnőtt az elutasított alkalmazások száma.