Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Íme Müller Cecília felhívása a gyermekek oltása kapcsán (videó)

A országos tisztifőorvos egy videóban magyarázta el, hogy miért is fontos a gyermekek oltása.

...svg content...Müller Cecília országos tisztifõorvos beszél a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán 2021. február 4-én. Harminckét magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel az NNK dolgozóinak munkájuk elismeréseként. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyta az 5-11 éves gyermekek oltását a koronavírus ellen, Magyarországon is megkezdődött a legkisebb korosztály oltása. Müller Cecília kiemelte, habár a gyermekeket eddig kevésbé érintette a vírusos megbetegedés, a járvány kezdete óta ez sokat változott.

Habár az eredeti vuhani törzs megjelenésekor még nem veszélyeztette a gyermekeket a fertőzés, az új mutációk egyre több gyermeket fertőztek meg, jelenleg pedig az tapasztalható, hogy a gyermekek körében is egyre több a vírusos megbetegedés. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Ennek nyomatékosítására Müller Cecília elárulta, a mai napon is 50-60 gyermek fekszik a kórházakban, közepes, vagy súlyos megbetegedéssel. Az országos tisztifőorvos kiemelte, nem kiugróak a számok, de a tapasztalatok alapján egyre több gyermek kerül kórházba súlyos és szövődményes megbetegedéssel.

Müller Cecília aláhúzta, a gyermekek megbetegedése a családra is hatással van, így tehát a gyermekek védelmén túlmenően az is rendkívül fontos, hogy a családtagok is védve legyenek a fertőzés ellen, így elengedhetetlen, hogy a gyermekek is megkapják a koronavírus elleni védőoltást.

Az országos tisztifőorvos elmondta, annak érdekében, hogy a korábbiaknál nagyobb mértékben élvezzük a vírussal szembeni védettséget, minden arra jogosultnak fel kell vennie a védőoltást, hiszen csak így lehet nyugodt a család az ünnepekkor. Müller Cecília a videó végén kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek, és reményeit fejezte ki arra vonatkozóan, hogy mindenki biztonságban, szeretetben és békességben töltheti majd az ünnepeket.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.