Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

Koronavírus – összesen 50 ezer halottat regisztráltak Brazíliában

A COVID-19 járvány epicentrumának számító dél-amerikai országban újabb rekordmagas értékekről számoltak be a helyi hatóságok.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A COVID-19 járvány epicentrumának számító dél-amerikai országban újabb rekordmagas értékekről számoltak be a helyi hatóságok.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb jelentése szerint 24 óra alatt 1 022-en vesztették életüket a fertőzés következtében, ezzel 49 976-ra nőtt a koronavírus áldozatainak száma. Brazília ezzel a statisztikai mutatóval stabilan őrzi a második helyét az Egyesült Államok mögött. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az első páciensről február 26-án derült ki, hogy hordozza a COVID-19 kórokozóját, a latin-amerikai országban azóta már 1 067 579 koronavírus-beteget regisztráltak.

Az elmúlt hónapokban súlyos egészségügyi krízisbe került Brazília, amelyen az ország elnöke, Jair Bolsonaro kijelentései és cselekedetei sem segítettek.

A szélsőjobboldali beállítottságú államvezető meg van győződve arról, hogy a COVID-19 csak egy átlagos influenza, a pandémia okozta gazdasági válság megelőzése pedig sokkal fontosabb feladat az emberek életének megmentésénél.

Bolsonaro a távolságtartási szabályozásokat egyáltalán nem tartja fontosnak, egyúttal a WHO által betiltott hidroxiklorokin készítményeket gondolja a vírus ellenszerének.

Minden elméletére az országból érkező adatok eddig rácáfoltak, melyek nyomán az államok kormányzói elhatározták, szembe mennek az elnök döntéseivel, és részleges lezárásokat eszközölnek.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/europai-koronavirus-torzs-okozhatta-a-pekingi-jarvanykitorest/

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.