Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Pakisztáni fegyveresek meggyilkoltak egy rendőrt, aki a gyermekbénulás elleni védőoltások beadását felügyelte

Ez már nem az első ilyen eset, sőt, két napon belül ez már a második ilyen jellegű támadás.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Sahzaib Akber
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vasárnap Pakisztán északnyugati részén a pakisztáni tálibok két tagja lelőtt egy, a gyermekbénulás elleni védőoltásokat felügyelő rendőrt, aki a helyszínen életét vesztette – a két fegyveres motorral érkezett a helyszínre.

Sajjad Khan, egy kerületi rendőrfőnök közölte, a helyszínen két nő tartózkodott, akik a gyermekbénulás elleni vakcinákat adták be az érintetteknek, a rendőr pedig felügyelte az eseményt, ekkor jött a két motoros, fegyveres támadó, és lelőtték a rendőrt – számolt be a South China Morning Post.

A támadók elmenekültek a helyszínről, s bár első körben senki sem vállalata a felelősséget a gyilkosságért, később kiderült, hogy a pakisztáni tálibok két tagja követte el a támadást. Ez a gyilkosság már a második két napon belül, szombaton ugyanis egy kísértetiesen hasonló eset történt.

A fegyveresek azután lendültek támadásba, hogy pénteken felmondták az afgán tálibok közvetítésével létrejött tűzszünetet a pakisztáni kormánnyal, azzal vádolva a hatóságokat, hogy megsértették az egy hónapos tűzszünet feltételeit – a pakisztáni tálibok vezetője közölte, a pakisztáni kormánnyal történt tárgyalásokon nem történt előrelépés.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.