Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,568 $

A G7-csoport figyelmeztette Oroszországot: következményekkel jár, ha megtámadja Ukrajnát

A NATO-jelentések szerint Vlagyimir Putyin katonai erőket irányított a szomszédos ország határaihoz, ami komoly aggályokat vált ki a G7-csoport tagállamaiból.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A vezető nyugati ipari államok arra figyelmeztették Oroszországot, súlyos következményekkel és költségekkel járna, ha megtámadná Ukrajnát – számolt be a Spiegel. A G7-csoport országai felszólították Vlagyimir Putyint, találjon diplomáciai megoldást az Ukrajnával fennálló konfliktusra. A nemzetközi jog szerint szigorúan tilos a határok megváltoztatására irányuló erőszak alkalmazása – áll a nyilatkozatban, amelyet a Reuters hírügynökség tett közzé.

A G7-ek elkötelezettek Ukrajna függetlenségének és területi integritásának megőrzését illetően, és úgy gondolják, az országnak joga van önállóan határozni a jövőjéről. Elítéltek Oroszország katonai beavatkozásának lehetőségét, valamint az Ukrajna ellen folytatott agresszív retorikát.

Az orosz-ukrán helyzet romlása volt az egyik központi téma a G7-csoport liverpooli találkozóján, amelyen Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, az USA, Olaszország, Japán is Kanada is részt vett. Korábban Oroszország is tagja volt az akkor még G8 néven működő csoportnak, Moszkvát azonban 2014-ben kizárták a Krím-félsziget annektálása miatt.

Biden: „Putyin szörnyen megfizet, ha inváziót indít Ukrajna ellen”

Bár Oroszország többször is cáfolta, hogy támadást tervezne Ukrajna ellen, NATO-jelentések szerint 75-100 ezer katonát koncentrált az ukrán határ közelébe, ami egy készülő orosz támadásra figyelmeztethet a szomszédos ország ellen.

Putyin személyes találkozást sürget Joe Biden amerikai elnökkel, a közöttük lezajló videókonferencia alapján azonban nincs különösebb oka optimizmusra. Ennek oka leginkább az Oroszország által húzott piros vonalakban keresendő, mindkét elnök egyetért azonban abban, hogy folytatni kívánják a párbeszédet.

Noha Verstappen másodperceket bukott Sainz mögött, Pérez még többet vett el Hamiltontól a közös csatájukkal. Végig nagyon kemény, agresszív, de korrekt volt a mexikói, zseniálisan tartotta fel Hamiltont, egészen parádésan csinálta, klasszis módon oldotta meg. Verstappen legendásnak nevezte az akciót, nagyon hálás volt a csapattársának, mert ezzel újra ott tudott lenni Hamilton mögött, így visszajött az esély.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Jön Szoboszlai következő nagy meccse, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.

Óriási híreket kaptak Szoboszlaiék a meccsük előtt

A Manchester City egyértelműen gödörbe került, jól bizonyítja mindezt az is, hogy két meccs óta nyeretetlenek.