Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

10 oltást vett fel egy “hihetetlenül önző” férfi egyetlen nap alatt

Az oltóorvos “hihetetlenül önzőnek” nevezte a férfit, aki egy nap alatt tízszer oltatta be magát koronavírus ellen mások nevében. 

...svg content...Fotó: MTI/Komka Péter
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Egyetlen nap alatt 10 koronavírus elleni vakcinát vett fel egy új-zélandi férfi mások nevében, az Egészségügyi Minisztérium vizsgálja az ügyet. 

“Nagyon aggódunk a helyzet miatt, és együttműködünk az illetékes szervekkel” – közölték, azt azonban nem voltak hajlandók elárulni, hogy hol történtek az esetek.  Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Helen Petousis-Harris oltóorvos és egyetemi docens “hihetetlenül önzőnek” nevezte az illetőt, és hozzátette, hogy ez a viselkedés azért nagyon veszélyes és meggondolatlan, mert súlyos károkat okozhatnak azok az emberek, akik nincsenek beoltva, miközben azt állítják, hogy megkapták a vakcinát. 

Petousis-Harris elmondta, hogy a koronavírus elleni vakcina több adagjának beadása nem ideális, de szerinte a férfinak, valószínűleg nem lesz komoly baja, de lehet, hogy másnap rosszul érzi magát az általános immunválasz miatt.

A New Zealand Herald azt írja, hogy a férfi, aki állítólag több oltóközpontot is felkeresett, pénzt kapott az oltásokért.

“Más személyazonosságát felvenni és orvosi kezelésben részesülni veszélyes. Ez veszélybe sodorja azt a személyt, aki feltételezett személyazonosság alatt kap oltást, és azt a személyt is, akinek az egészségügyi nyilvántartásában az fog szerepelni, hogy beoltották, holott ez nem így történt” – mondta Astrid Koornneef, a Covid-19 vakcina- és immunizációs program operatív csoportvezetője. 

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.