Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,821 $

Kitört a járvány az angol sztárcsapatnál, elmarad a hétvégi meccsük is

Hiába az alapos szűrés a Premier League csapatainál, nem sikerült elkerülni a járvány kitörését, ami számos pozitív tesztet hozott magával.

...svg content...Fotó: EPA/Andy Rain
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Közleményben számolt be arról a Tottenham Hotspur csapata, hogy nyolc játékosuknak és öt stábtagjuknak lett pozitív a koronavírus-tesztje, amely miatt először a Rennes elleni Konferencialiga mérkőzést, most pedig a Brighton elleni hétvégi bajnoki mérkőzést kell elhalasztaniuk.

A közleményben jelezték, hogy végül a Premier League igazgatótanácsi ülésén döntöttek úgy, hogy meg fogják adni a Tottenham számára a halasztás lehetőségét a kialakult vis maior helyzetre tekintettel, az egészségügyi utasításokat figyelembe véve. Soron kívül Gyász: elhunyt Karsai Dániel

A Tottenham bocsánatot kért, amiért kellemetlenséget okoztak a mérkőzések lemondásával, de a kialakult helyzetre tekintettel nem volt más választásuk. A helyzet azonban az észak-londoni csapatnak is kellemetlen, ugyanis szerdán le kellett zárni edzőpályájukat a járvány miatt.

A Spurs a következő mérkőzését a Leicester City ellen fogja vívni jövő csütörtökön, azonban a helyzet miatt koránt sem biztos, hogy sikerül megtartani. Nem csak a Spursnél, hanem a Leicesternél is vannak fertőzöttek.

Antonio Conte, a Tottenham menedzsere a híreket bejelentő sajtótájékoztatóján láthatóan az érzelmeivel küzdött, amikor közölte, hogy mindennap vannak új fertőzöttek és a helyzet egyre inkább aggasztó:

„Azok az emberek, akik tegnap nem voltak pozitívak, ma már pozitívak lettek, ráadásul folyamatos kapcsolatban vagyunk azokkal az emberekkel, akik egyik nap negatívak, másik nap már nem. Ez egy nagyon súlyos probléma, nagy a fertőzés, és félünk, mi fog holnap történni”

A Tottenham számára egyébként a mérkőzések halasztása még komoly gondokat okozhat, ugyanis már van egy elmaradt mérkőzésük a Burnley ellen, amelyet szintén pótolni kell, így lesz olyan időszaka a szezonnak, amikor 2-3 naponta fog játszani a klub.

Gyurcsány Ferenc Karsai Dániel haláláról: „Elment egy kitűnő ember”

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszabban reagált Karsai Dániel halálhírére, ami időközben bejárta a sajtót.