Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Az omikron mind a 37 mutációját legyőzte az új antitest-terápia

A GlaxoSmithKline gyógyszergyártó sotrovimab elnevezésű antitest-kezelése sikeresen felvette a harcot az omikron mind a 37 mutációjával.

...svg content...Fotó: Unsplash/Christina Victoria Craft
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A vállalat új antitest-terápiája képes az új variáns mind a 37 mutációjával szemben védelmet nyújtani, a vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy az antitest-kezelés az omikron variáns tüskefehérjéjének valamennyi mutációjával szemben képes ellenállni.

A vizsgálatokat azt követően végezték el, hogy megjelent az új, először Dél-Afrikában detektált omikron variáns, mely az eddigi tapasztalatok alapján gyorsabban terjed, mint a korábban domináns delta, azonban az eddigi adatok alapján nem okoz súlyosabb megbetegedést. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A vállalat társfejlesztő cégének, a Vir Biotechnology-nak a vezérigazgatója, George Scangos azt is közölte, hogy a vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a sotrovimab hatalmas segítséget nyújthat a jövőben a betegek korai kezelésében, ugyanis nagy eséllyel megakadályozza a súlyos betegség kialakulását.

Az NDTV azt írja, a klinikai vizsgálatok során a sotrovimab 79 százalékkal csökkentette a kórházi kezelés, és az elhalálozás kockázatát az enyhe és középsúlyos tünetekkel küzdő fertőzöttek esetében. Az antitest-kezelés ebben a hónapban megkapta a brit szabályozó hatóságok engedélyét is a koronavírusos betegeknél történő alkalmazásra.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.