Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Mostantól vezetés közben is videójátékozhatnak a Tesla-sofőrök

A Tesla a mai naptól kezdődően lehetővé teszi a sofőrök számára a vezetés közbeni gaminget, köszönhetően a járművek belső fedélzeti számítógépébe integrált konzolnak.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az új funkció tesztverziója már egy ideje fent volt az érintőképernyővel ellátott komputeren, azonban csak nemrég kezdték el széles körben használni a júzerek.

Tekintettel arra, hogy a vállalattal szemben már így is heves vizsgálatokat folytatnak, amiért a még mindig befejezetlen Full Self-Driving (FSD) önjáró üzemmód bétatesztjét az ügyfelek számára is elérhetővé tették, a videójátékozás nem vet különösen jó fényt a techcégre – írta a The New York Times. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A sofőrök az új funkciónak köszönhetően könnyedén figyelmetlenné válhatnak a volán mögött azzal, hogy vezetés helyett virtuális karaktereik irányítására összpontosítanak.

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal egyébként nemrégiben hivatalos vizsgálatot indított az olyan Teslák ügyében, amelyek álló mentőautókba ütköztek, miközben a vállalat Autopilot önvezető szoftvere be volt kapcsolva, így a gaming csak hab a tortán.

Fontos kiemelni, hogy az óvatlan vezetés továbbra is a közlekedési halálesetek egyik fő előidézője az Egyesült Államokban, a helyzet pedig súlyosabbra fordulhat, mivel egyre több sofőr veszi le a szemét az útról, hogy az okostelefonjára nézzen.

Az autógyártók is egyre gyakrabban nagyobb méretű központi vezérlőképernyőket használnak az információk megjelenítésére, eltávolodva a tapintható, illetve könnyen kezelhető gomboktól és érintőképernyőktől.

A helyzetet tovább rontja, hogy a Tesla egy egyszerű kamerát használ a sofőr felügyeletére, ami éjszaka korántsem hatékony, ezáltal nem tudják biztosítani a vezető számára az aktív útkövetést, miközben például a General Motors egy sokkal megbízhatóbb infravörös érzékelőt alkalmazott a Super Cruise vezetéstámogató rendszerében.

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.