Már a Tesla fedélzeti számítógépén is játszható a Cyberpunk 2077

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.17 - 00:41

Ha valakinek nem lenne elég konzolon vagy PC-n game-elni, Elon Musk megoldotta, hogy a Teslákba szerelt fedélzeti komputereken is fusson a CD Projekt Red alkotása.

A Tesla vezérigazgatója az év elején megígérte, hogy a Model S Plaid képes lesz videójátékok futtatására, és bár sokan kételkedtek abban, hogy realizálódhat az ötlete, végül mégis igaza lett.

Fél évvel később Elon Musk bemutatta, hogy az eszméletlen gyorsulásra képes elektromos sportkocsi belsejében található fedélzeti számítógépen gond nélkül lehet játszani a Cyberpunk 2077-tel – szúrta ki a The Verge magazin.

Az élő online közvetítés során Elon Musk elmondta, olyan teljesítményre képesek ezek a komputerek, mint például a next-gen konzolok, ami nagyon fontos egy új fejlesztésű elektromos autó esetében, hiszen például az önvezető funkció is csak így tud megvalósulni.

“Még egyszer sem dobtak piacra olyan autót, ami ilyen kifinomult, már-már művészeti jelleget öltő technológiával lett ellátva, mint a miénk, melynek számítógépe PlayStation 5 konzolokat meghazudtoló teljesítménnyel rendelkezik. Mint azt látni lehet, a Cyberpunk 2077 is tökéletesen fut 60 fps-sel” – büszkélkedett Musk.

A Model S Plaidben található konzol jellegű komputer 10 teraflopra képes, ami alig marad el a PS5-nél mért 10,28 terafloptól, így az üzletember valóban nem beszélt hülyeséget, bár az is igaz, hogy a számítógépet korántsem arra tervezték elsősorban, hogy videójátékokat játszanak rajta.

Ha mindez nem lett volna elég, a bemutató során még a Tesla-kontrollerekről is lehullott a lepel, amivel a gamer tulajoknak szeretnének kedveskedni, ha már kiadtak több százezer amerikai dollárt a járműért.