Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,43 Ft
Euró
387,60 Ft
Font
452,57 Ft
Bitcoin
66,533 $

900 alkalmazottat rúgtak ki Zoomon

A munkavállalók 9 százalékától vált meg egy cég az Egyesült Államokban, mert „átkozottul lassan” dolgoztak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Gabriel Benois
Epic

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mindössze pár nappal az ünnepek előtt 900 alkalmazottat bocsátott el egy Zoom webinárium során a Better.com jelzáloghitelezési vállalkozás, minden előzetes értesítés nélkül – számolt be az RT híroldal. A cég vezérigazgatója azzal vádolta őket, hogy terméketlenségükkel „meglopják” a kollégákat és ügyfeleket.

Ha részese ennek a hívásnak, ön ahhoz a balszerencsés csoporthoz tartozik, akiket elbocsátunk. Munkaviszonya azonnali hatállyal megszűnt – jelentette ki  múlt héten Vishal Garg vezérigazgató a CNN Business szerint, akik látták a felvételt. Soron kívül Példátlanul heves vihar csapott le Texasra, legkevesebb 4 ember életét vesztette (videók)

Garg azt nyilatkozta, az elbocsátás a dolgozók 9 százalékát érinti, ami körülbelül 900 ember. Pénzügyi igazgatója, Kevin Ryan megpróbálta szépíteni a helyzetet a CNN Businessnek adott nyilatkozatában.

A munkahely elvesztése zsigerbe vágó, különösen az év ezen szakaszában – értett egyet, de azzal folytatta, a lépés szükséges volt, hogy a cég a felszínen maradhasson „egy radikálisan fejlődő lakáspiacon”.

Ezzel szemben Garg úgy fogalmazott, a döntés hátterében a hatékonyság, teljesítmény és produktivitás hiánya áll, a Fortune pedig később arról számolt be, hogy egyértelműen lopással vádolta a dolgozókat, mivel terméketlenek, és csupán két órát dolgoznak naponta.

Karrierem során másodszor fordul elő, hogy akaratom ellenére ezt kell tennem. Első alkalommal sírtam

nyilatkozott Garg a hívás során.

Nem ez az első eset, hogy a vezérigazgató a dolgozókat minősítette. A Forbes forrásai szerint korábban egy a személyzetnek küldött e-mailjében „buta delfineknek” nevezte őket, mert „átkozottul lassan” dolgoznak.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.