Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,889 $

Világrekord: 99 évesen szerezte meg jogosítványát egy brit hölgy

Tanulni soha nem késő: ez a 99 éves hölgy most az egész világnak bebizonyította, hogy tényleg így van.

Fotó: Unsplash/matwiemann
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 99 éves brit hölgy mellett egy 97 és egy 96 éves „diák” is csatlakozott, hogy a MotorEasy autósiskolában megszerezzék a jogosítványt. Mindannyian 2016-ban jelentkeztek vezetésre, Duncan McClure Fisher, a MotorEasy alapítója és vezérigazgatója pedig nagy örömmel vette, hogy beiratkoztak.

„Ezek a meglepő adatok azt mutatják, hogy ezek a bátor nyugdíjasok ahelyett, hogy megijednének koruktól és az olyan eseményektől, mint a koronavírus-járvány, inkább vállalják függetlenségüket és teljes életet élnek. Mindaddig, amíg megvan a fizikai és szellemi képességed ahhoz, hogy felelősségteljes sofőrré válj, nem kellene számítania, hogy 17 vagy 99 évesen kezded-e el”. Soron kívül Újabb veszély fenyegeti az androidos felhasználókat

Az Egyesült Királyságban azért van lehetősége bárkinek, bármikor megszereznie a jogosítványt (természetesen alsó korhatár azért van), mert nem határoztak meg felső korhatárt arra vonatkozóan, hogy hány éves korig lehet elkezdeni a jogosítványt.

A brit hivatalos adatok szerint még mindig a 17 éves korosztályban a legnépszerűbb a jogosítvány megszerzése, de az adatokból az is kiderült, hogy az elmúlt évben összesen 760, 66 év feletti nyugdíjas vágott neki a jogosítvány megszerzésének, köztük pedig hat olyan ember volt, aki 90 és 97 év közötti.

Az Egyesült Királyságban érvényben lévő szabályok értelmében 16 éves kortól lehet elkezdeni a jogosítványt, de csak 17 éves kortól ülhetnek volán mögé az újdonsült sofőrök. 70 év felett háromévente meg kell újítani a jogosítványt, 70 alatt pedig 10 évenként kell megtenni. A vezetés egyébként kifejezetten népszerű az országban, hiszen még maga Erzsébet királynő is szívesen ül volán mögé, pedig már elmúlt 95 éves.

(LADbible)

Jobb, ha mindenki felkészül, 500 forint lesz egy gombóc fagylalt idén nyáron

A változatosság kedvéért ismételten drágulásra kell készülni a süteményeknél, miközben a kakaó világpiaci ára rekordszintre emelkedett, egy gombóc fagylalt pedig legalább 500 forint lesz a nyáron.