Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,09 Ft
Euró
389,26 Ft
Font
454,72 Ft
Bitcoin
59,247 $

Érdekes alkupozícióba teheti Viniciust Kylian Mbappé érkezése

Sokak szerint már kész tény, hogy Kylian Mbappé érkezni fog jövő nyáron a Real Madridhoz, ez viszont a blancók idei sztárjának nehezíti meg a karrierét.

Fotó: EPA/Juanjo Martin
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Vinicius Junior egyértelműen elérte azt, amire mindenki számított egy ponton: berobbant a Real Madrid kezdőjében, fantasztikus teljesítményekkel hálálja meg Carlo Ancelotti bizalmát, ami csak a ligában 9 gól és 2 assist formájában nyilvánult meg.

A brazil támadószélső egyértelműen a sztárstátuszt célozta meg a klubban, amelyet jelenleg igazán csak Karim Benzema érez. A madridi szurkolók egyelőre imádják VIniciust, különösen az idei teljesítményének köszönhetően. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Ezt a Real Madrid dörzsölt klubelnöke, Florentino Pérez is pontosan látja, ezért mihamarabb szeretné hosszabb távra meghosszabbítani Vinicius szerződését. Erre ugyan jelenleg nem lenne sürgősen szüksége, mivel a jelenlegi szerződése 2024-ig tart, de alapos oka van a kapkodásra.

Florentino egyrészt szeretné kihasználni a mostani felívelő pályáját a brazilnak és még azelőtt megkötni a hosszú távú szerződést, mielőtt Vinicius „túl nagy sztárrá” válik és galaktikus fizetést követelne magának.

A brazil szélső – némileg meglepő módon – a Real Madrid egyik „legrosszabbul” kereső játékosa, évente mindössze 3.5 millió eurót tesz zsebre. Még akkor is alacsony lenne a kerethez képesti bérezése, ha megdupláznák a fizetését.

Ez pedig még komoly vita tárgyát képezheti a jövőben, ugyanis az El Nacional tudomása szerint Vinicius már úgy érzi, hogy a Real Madrid nem becsüli őt eléggé. A brazil egyelőre boldog a madridiaknál, viszont ez könnyen változhat egy nem megfelelő szerződés esetén.

Itt jön képbe Kylian Mbappé, ugyanis Florentino Péreznek nem titkolt célja, hogy leigazolja a franciát, ráadásul csillagászati fizetésért, főleg Viniciushoz képest. Abból is vita lehet a jövőben, hogy Mbappé gyakorlatilag feltételként szabta meg, hogy abszolút vezére legyen a csapatnak.

Amennyiben pedig sikerül is nyélbe ütnie Péreznek az üzletet, az azt jelentené, hogy VInicius kiszorulna a jelenlegi pozíciójáról, ahol idén a kimagasló teljesítményét nyújtja. Mbappé szintén baloldalról befutva tud a legveszélyesebb lenni, mint a brazil.

Így két választás lesz Vinicius előtt, vagy átmegy a jobboldalra, vagy leül a padra, melyek nem túl optimális választások a számára. Utóbbi különösen veszélyes lenne, ugyanis a brazil akkor tud igazán szárnyalni, ha érzi a bizalmat.

Ráadásul az is elképzelhető, hogy Pérez még Erling Haaland játékjogát is megszerzi a nyáron, ami pedig azt vonná maga után, hogy a támadósorra lenne egy Benzema-Haaland-Mbappé-Vinicius négyes, amelyből kérdés nélkül a brazil ülne le a padra.

Ezt pedig már csak azért sem akarja, mert mindenképpen oroszlánrészt szeretne vállalni a brazil válogatott 2022-es VB-szereplésében – játékperc nélkül ez azonban nehéz lenne. Adott a kérdés: Vinicius vajon elfogadja ezt a helyzetet, vagy meghallgat külsős ajánlatokat?

Újabb kerületekben indít polgármesterjelöltet a Tisza Párt

Ezzel pedig összesen négy kerületben indítanak polgármesterjelöltet.