Bezár egy Michelin minősítésű étterem Budapesten
Egy újabb nívós fővárosi étteremnek fellegzett be, kiderült ugyanis, hogy a VII. kerületi Fricska Gastropub kénytelen lehúzni a rolót.
2021-ben már nem is nyitott újra a Fricska Gastropub a tavalyi, átmenetire tervezett bezárást követően. A diningguide.hu Nagy Szabolcsra, az étterem egyik tulajdonosára és séfjére hivatkozva azt írta, a végleges bezárásnak nem gazdasági okai vannak, a tulajdonosi kör nem egyezett meg az újranyitásról.
Az Olimpia Vendéglő után tehát újabb legendás étteremtől kénytelen elbúcsúzni Budapest. Idén tavasszal még a visszatérésre készült Fricska két séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, valamint Csongrádi Csaba, aki szintén a Fricska társtulajdonosa volt.
Több közös is volt a két kultikus étteremben. A felvágás nélküli, úgynevezett őszinte konyha és a naponta frissülő, krétatáblás ajánlatok, ahol minden modorosság és látszatluxus nélkül, kiemelkedő minőségű konyhát és szervizt vittek, különleges borválasztékkal.
A Fricska Gastropub a maga szerény módján az egyik legjobb választás Budapesten. Felismerte ezt a „piros kalauz” is, 2017-ben a kiváló ár-érték arányú éttermeknek kijáró Bib Gourmand-minősítést ítélték oda nekik – olvasható a Volkswagen Dining Guide Top100 Étteremkalauz 2020 nevű közleményben.