Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Bezár egy Michelin minősítésű étterem Budapesten

Egy újabb nívós fővárosi étteremnek fellegzett be, kiderült ugyanis, hogy a VII. kerületi Fricska Gastropub kénytelen lehúzni a rolót.

...svg content...Facebook/Fricska Gastropub
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

2021-ben már nem is nyitott újra a Fricska Gastropub a tavalyi, átmenetire tervezett bezárást követően. A diningguide.hu Nagy Szabolcsra, az étterem egyik tulajdonosára és séfjére hivatkozva azt írta, a végleges bezárásnak nem gazdasági okai vannak, a tulajdonosi kör nem egyezett meg az újranyitásról.

Az Olimpia Vendéglő után tehát újabb legendás étteremtől kénytelen elbúcsúzni Budapest. Idén tavasszal még a visszatérésre készült Fricska két séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, valamint Csongrádi Csaba, aki szintén a Fricska társtulajdonosa volt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Több közös is volt a két kultikus étteremben. A felvágás nélküli, úgynevezett őszinte konyha és a naponta frissülő, krétatáblás ajánlatok, ahol minden modorosság és látszatluxus nélkül, kiemelkedő minőségű konyhát és szervizt vittek, különleges borválasztékkal.

A Fricska Gastropub a maga szerény módján az egyik legjobb választás Budapesten. Felismerte ezt a „piros kalauz” is, 2017-ben a kiváló ár-érték arányú éttermeknek kijáró Bib Gourmand-minősítést ítélték oda nekik – olvasható a Volkswagen Dining Guide Top100 Étteremkalauz 2020 nevű közleményben.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.