Kezdőlap

Friss hĆ­rek

Fontos hĆ­rek

Felkapott

MenĆ¼

ƉLŐ

Clouds
Budapest 21 ā„ƒ
DollƔr
355,71 Ft
EurĆ³
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Kamu call centert buktattak le IndiƔban

Sajnos nem ma kezdődƶtt a call centeres Ć”tverĆ©sek sorozata, most azonban egy vakmerő csapat nyomozott egy kicsit, Ć©s felszĆ”moltak egy kamu call centert IndiĆ”ban.

...svg content...FotĆ³: Unsplash/LumenSoft Technologies
Style

BorbƩly Fanni

Szerkesztő
TƉMƁK

Az indiai kĆ¼lƶnleges egysĆ©g Shahdara kƶrzetĆ©hez Ć©rkezett egy bejelentĆ©s, miszerint Delhi kƶzelĆ©ben egy kamu call centert műkƶdtetnek, ahol Ćŗgy verik Ć”t az embereket, hogy nem lĆ©tező Ć”llĆ”sokat kĆ­nĆ”lnak nekik telefonon keresztĆ¼l.

Az egysĆ©g razziĆ”t tartott a helyszĆ­nen, ahol nĆ©gy fĆ©rfit Ć©s kĆ©t nőt talĆ”ltak ā€“ Ć©s termĆ©szetesen mindannyian telefonĆ”ltak. A kihallgatĆ”s sorĆ”n az egyik vĆ”dlott elĆ”rulta, hogy korĆ”bban hirdetĆ©seket rakott fel a kƶzƶssĆ©gi mĆ©diĆ”ba, Ć©s onnan „toborozta” az embereket. Soron kĆ­vĆ¼l PĆ¼nkƶsd: vasĆ”rnap Ć©s hĆ©tfőn is zĆ”rva lesznek az Ć¼zletek

MiutĆ”n az Ć”llĆ”skeresők a megadott telefonszĆ”mon megkerestĆ©k a kamu call centert, ott azt mondtĆ”k nekik, hogy az ƶsszes szemĆ©lyes adatot tartalmazĆ³ dokumentumra szĆ¼ksĆ©gĆ¼k van, majd miutĆ”n megkaptĆ”k az Ć”ldozatok adatait, az Ć”llĆ”sajĆ”nlatokĆ©rt 15 ezer rĆŗpiĆ”t (65 ezer forint), a vĆ­zumokĆ©rt pedig 20 ezer rĆŗpiĆ”t (87 ezer forint) kĆ©rtek el.

ValĆ³szĆ­nűleg mondanunk sem kell, hogy a csalĆ³k soha nem nyĆŗjtottak valĆ³di Ć”llĆ”slehetősĆ©get vagy Ć©ppen vĆ­zumot az Ć”ldozatoknak, akik kƶzĆ¼l 57 Ć”ldozat az elmĆŗlt kĆ©t hĆ³napban fizette be a fenti ƶsszegeket a semmire. A Moratmarit beszĆ”molĆ³ja szerint a hatĆ³sĆ”gok felszĆ”moltĆ”k a call centert Ć©s azt is fontolgatjĆ”k, hogy magĆ”t a helyszĆ­nt is lezĆ”rjĆ”k a jƶvőben.

LemondĆ”ssal fenyegetőzik az izraeli vĆ©delmi miniszter, ha nem fogadjĆ”k el a hĆ”borĆŗs tervĆ©t

Az izraeli hĆ”borĆŗs kabinet egyik tagja lemondĆ”ssal fenyegetőzik, amivel vĆ”laszĆŗt elĆ© Ć”llĆ­totta Benjamin Netanjahu miniszterelnƶkƶt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizƔlnak

Egy friss felmĆ©rĆ©s szerint a magyar fiatalok tƶbbsĆ©ge nem kĆ¼lƶnƶsebben vevő az influenszerek politikai Ć”llĆ”sfoglalĆ”sĆ”ra.

KirĆŗghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fĆ”jna

A Mundo Deportivo friss beszĆ”molĆ³ja szerint jelentős anyagi terhet jelentene a BarcelonĆ”nak, ha Ćŗgy dƶntene, hogy vĆ©gĆ¼l meneszti Xavit a vezetőedzői posztrĆ³l.