Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,02 Ft
Euró
397,64 Ft
Font
477,32 Ft
Bitcoin
61,556 $

Idén már biztosan nem nyitnak ki a klubok Európa legnépszerűbb buliszigetén

A koronavírus-járvány már valamennyi európai országban kezd alábbhagyni, alig lehet olyan helyszínről hallani az öreg kontinensen, ahol emelkedő tendenciát mutatnának az esetszámok.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-járvány valamennyi európai országban kezd alábbhagyni, alig lehet olyan helyszínről hallani az öreg kontinensen, ahol emelkedő tendenciát mutatnának az esetszámok.

Ez igaz a korábbi járványgócokra is, ami közül mindenképpen kiemelendő Spanyolország. Itt is sikerült már annyira irányítás alá vonni a koronavírust, hogy a kormány egy hónappal ezelőtt megkezdhette az országos vesztegzár lépcsőzetes feloldását, egyre nagyobb engedményekkel. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

A járvány visszaszorulása ellenére viszont mindent azért továbbra sem lehet megtenni, hiszen a kormány ugyan minél több utazási korlátozást igyekszik feloldani, hogy a turizmus is felébredjen a mesterséges kómából, viszont semmi esetre sem akarják megkockáztatni, hogy úgy járjanak, mint Szöul, ahol a partinegyedben egy újabb járványgóc alakult ki.

Ez Spanyolország esetében annyit jelent, hogy ugyan a Baleári-szigeteken és a többi Földközi-tengeri szigeten engednek némi turizmust, a népszerű éjszakai klubok nem nyithatják ki újra kapuikat egészen addig, amíg egy hatékony és biztonságos koronavírus elleni védőoltást ki nem fejlesztenek.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Európa legnépszerűbb buliszigete, Ibiza nem fogadhatja a megannyi, főleg fiatal bulizót, akik évente rendre megfordulnak ott. Az olyan klubok, mint a Hi Ibiza vagy az Ushuaia, ahol a világ legnagyobb és legismertebb DJ-i szoktak játszani, egészen az ellenanyag hozzáférhetőségéig zárva tartják a kapuikat.

Az elismert DJ és zenei producer, Skream a BBC Radio 1 műsorában beszélt arról, hogy 16 éves kora óta először fog előfordulni, hogy ötlete sincs, mitévő legyen, de nem magát tartja a legnagyobb áldozatnak, hanem azokat a klubtulajdonosokat és klubdolgozókat, akiknek munkáját veszélybe sodorta a járványhelyzet.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-who-komoly-vizsgalatokba-kezdett-a-koronavirus-jarvany-pekingi-kitorese-kapcsan/

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.

Orbán Viktor rendkívüli nemzetbiztonsági ülést tartott Irán miatt

Orbán Viktor miniszterelnök is reagált a súlyos közel-keleti helyzetre, ami miatt rendkívüli nemzetbiztonsági ülést tartott, melyen többek között Rogán Antal és Szijjártó Péter is ott voltak.