Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,95 Ft
Euró
385,23 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
69,755 $

Európában is szabályozhatják a kriptovaluták piacát

Az Európai Központi Bank legújabb keretrendszere értelmében a stablecoinok és más kriptoeszközök szigorúbban lesznek ellenőrizve.

...svg content...Unsplash
Európa

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az új rendszer célja, hogy felügyelni lehessen azokat a vállalatokat, amelyek kártyahasználatot, hitelfolyósítást, átutalási és beszedési szolgáltatást, valamint elektronikus pénztranszfereket valósítanak meg, vagy digitális tokeneket bocsátanak ki, illetve azokkal kereskednek.

Szigorúbban fogják ellenőrizni azokat a folyamatokat, amikben egy kereskedő kripoteszközt fogad el kártyás fizetés során, illetve ha egy digitális tárcával küld és fogad digitális coinokat – írta a Portfolio hírportál. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az Európai Központi Bank igazgatósági tagja, Fabio Panetta elmondta, a technológiának és az innovációnak köszönhetően a lakossági fizetési ökoszisztémák rendkívül gyorsan fejlődnek, előremutató megközelítésre van szükség a szabályozások terén is.

A döntéshozó hozzátette, hogy az új keretrendszerben minden fizetési módot és eszközt igyekeztek érinteni, az új digitális tokenektől a hagyományos instrumentumokig, ráadásul mindezt egy nemzetközileg koordinált rendszerben igyekeznek megvalósítani. A keretrendszer kiegészíti majd az EU hamarosan elfogadásra kerülő kripto-szabályzatát és a globális stablecoinokra vonatkozó nemzetközi standardokat is – olvasható a lap beszámolójában.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.