Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Egészen elképesztő tévhitek terjednek a vakcinával kapcsolatban

A koronavírus-járvány alatt megtapasztalhattuk, hogy az ezzel kapcsolatos összeesküvés-elméletek legalább olyan gyorsan terjednek, mint maga a vírus.

...svg content...Fotó: Oltáshoz elõkészített, a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendõk az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézetben kialakított oltóponton 2021. november 20-án. (MTI/Rosta Tibor)
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy Facebook-bejegyzés szerint például volt olyan, akinek állítása szerint amennyiben a vakcina beadását követő 10-12 órán belül egy félbevágott krumplit tesz az oltás helyére, otthagyja negyed óráig, akkor az kiszívja a szervezetből a vakcina hatását – szúrta ki az Index.

Rusvai Miklós erre humorosan reagált, megfogalmazása szerint nagyon is örül, hogy ez a tévhit terjeng, mert így be fogják oltatni magukat az oltásellenesek is, mert élvezni szeretnék, ami jár az oltottaknak a védettségi igazolványnak köszönhetően.

Maga a kormány is cáfolt egy Facebook-videóban tévhitet, miszerint a vakcinákkal féregpetéket tesznek belénk. Az egyik orvos megnyugtatott mindenkit, hogy erről szó sincs:

„Természetesen ez is egy újkeletű tévhit. MI értelme lenne? Nem gondolnám, hogy éppen most kellene elnépteleníteni a Földet vakcinákkal, chipekkel és egyéb mérgekkel. Nem is halnak meg százezerszámra az emberek oltás után, ellenben a koronavírustól igen”

Azt is cáfolták az orvosok, hogy a védőoltástól meddőség, autoimmun betegség vagy korai halálozás alakulna ki, elmondásuk szerint ez butaság, az oltások biztonságosak és mindenki javát szolgálják.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.