18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,00 Ft
Euró
387,02 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
66,272 $

Nyílt utcán teperte le az idős férfit, aki koponyatöréssel életveszélyes állapotba került

Elrendelték annak a 28 éves férfinak a letartóztatását, aki Salgótarjánban nekirohant egy idős férfinak az utcán, hogy ellopja a táskáját, eközben pedig véresre verte az arcát.

...svg content...Illusztráció/Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A megalapozott gyanú szerint a férfi a 2021. november 16-ára virradó éjszaka Salgótarjánban alkoholt, drogot és gyógyszert is fogyasztott ismerősei társaságában – írta az ugyeszseg.hu.

A hajnali órákban az utcán gyalogolva felfigyelt egy nehéz mozgású idős férfire, aki kezében tartotta autóstáskáját. Elhatározta, hogy megszerzi a táskát azért, hogy az abban lévő értékekből drogot vásárolhasson. Amikor elhaladtak egymás mellett, a férfi megfordult, nagy erővel hátba ütötte a sértettet, aki megtántorodott, és ezt kihasználva a rabló mellkason és fejen ütötte. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

A megtámadott férfi az ütésektől a földre került, ekkor az elkövető a táskát kitépte a kezéből, és a benne lévő irattokkal és mintegy 3.000 forint készpénzzel elindult a vasútállomás felé.

Miután a sértett a földről felállt, sántítva követte, és kérte, hogy legalább a táskáját, és az iratait adja vissza, mire a rabló a készpénzt kivette a tárcából, majd a táskát és az irattárcát visszadobta. Az áldozat azonban ezután is szidalmazta őt, mire a gyanúsított visszalépett hozzá, és többször megütötte, majd mikor a földre került, megrugdosta.

A bántalmazás következtében a 77 éves férfi arckoponyacsontja több helyen eltörött. A fiatal férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a cselekmények együttes büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.