Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Összeomlás szélén táncol az egészségügyi ellátórendszer

A Pécsi Tudományegyetem Oltóközpontjának szakmai vezetője szerint ha marad az esetszámok intenzív növekedése, akkor végéhez fog érni az ellátórendszer kapacitása.

...svg content...MTI/Rosta Tibor
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Tibold Antal az ATV Híradónak adott interjújában kiemelte, az egészségügy kapacitása véges, ezért is kellene minél több embernek kérnie az oltást:

Ha ilyen tempóban kúsznak fel az esetszámok és naponta nő azoknak a száma, akik kórházi kezelésre, illetve intenzív ellátásra szorulnak, ennek a kapacitásnak egyszer – lehet valameddig feszíteni a húrt – de egyszer tovább már nem. Nagyon fontos mindenkinek és talán ez az üzenet kell, hogy átmenjen – aki még nem vette fel, vegye fel az oltást sürgősen. Most azonnal.” Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a hét közepén arról beszélt, hogy ő a két orosz vakcinára egy Janssent kért, ezt követően érthető okokból kifolyólag felerősödött a vita arról, hogy a már meglévő oltásokra érdemes-e harmadik adagot felvenni.

Lisziewicz Julianna immunológus szerint vektoralapú oltásokra felesleges ugyanolyan típusú vakcinát felvenni, ami azt jelenti, hogy ha egy Szputnyikra adnak be Janssent, az nem fog működni.

Ötezer életet tudnánk megmenteni ebben a járványügyi helyzetben. Ehhez viszont komplex módon kellene védekezni, nem csak a vakcinával. Azzal is, de a maszkkal is, illetve hogy ne menjünk tömegbe. Most mindent meg kellene tenni” – hangsúlyozta a szakember.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.