Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Hétmilliárd forintot spórolhat meg a kormány a népszavazással

Azzal, hogy az állam egy időben bonyolítja le az országgyűlési választásokat és a gyermekvédelmi népszavazást, több mint hétmilliárdot takaríthatnak meg.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) által kiküldött tájékoztatása alapján a Magyar Nemzet pénteki számában arról írnak, hogy az előzetes költségterve terv alapján összességégen ez mintegy hétmilliárd forintos megtakarítást jelent.

Hozzáteszik, hogy a kormány nyáron öt kérdésben tervezett referendumot tartani, ám végül a Kúria úgy döntött, hogy megtagadja az egyik kérdés hitelességét. A kormány az Alkotmánybírósághoz fordult jogorvoslatért, mivel úgy vélte, hogy a Kúria végzése sérti az alaptörvényben foglalt tisztességes eljárási jogot. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

A cikk utolsó bekezdésében azt írták, hogy értesüléseik szerint a kormány nem akarja megvárni az Alkotmánybíróság döntését, így végül csak négy kérdésben mondhatnak majd véleményt a választópolgárok. 

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.