Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

Merkely Béla is reagált az Ausztriában bevezetett rendkívül szigorú korlátozásokra

Ausztriában brutálisan berobbant a koronavírus-járvány, a kórházak kapacitása a végét járja, és az átoltottság sem elegendő, ezért az osztrák kormány drasztikus döntést hozott: szigorú korlátozó intézkedéseket vezettek be az oltatlanok számára.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Attila
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Merkely Béla az RTL Klub Reggeli műsorában vendégeskedett, ahol több témát is érintett a járvány kapcsán, valamint reagált arra is, hogy az osztrák kormány nagyon szigorú korlátozó intézkedéseket vezetett be azok számára, akik eddig nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást.

Merkely az osztrák korlátozások kapcsán mindenekelőtt leszögezte, az intézkedések az oltatlanok életének megmentése érdekében lettek bevezetve, s hozzátette, nem járványügyi szempontból van jelentősége ennek a korlátozásnak, sokkal inkább arról van szó, hogy így az oltatlanok nem teszik ki magukat a fertőzésnek. Soron kívül Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

A szakember úgy látja, ilyen járványügyi adatok mellett, amikor teljesen tünetmentes emberek PCR-tesztje során 6-7 százalékuknál mutatják ki a fertőzést. Mindez azt jelenti, hogy ha például 20 ember van egy teremben, közülük egy ember biztosan koronavírus-fertőzött, ebből kiindulva pedig az oltatlanok sem tudhatják, hogy olyan személlyel vannak-e egy légtérben, akik tünetmentesen ugyan, de fertőzöttek.

Merkely szerint a korlátozás egy racionális döntés volt az osztrák kormány részéről, és mint mondta is, nyilvánvaló, hogy az oltatlanokat rosszul érintik a korlátozások, de mindez valójában az ő érdeküket szolgálja. A szakember megoldása egyszerű a problémára: az oltatlanok menjenek el, és oltassák be magukat.

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.