Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,169 $

Csehország is negatív rekordot döntött: 22 479 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt

Az európai átlag átoltottság 64,9 százalék, Csehországban azonban csak a teljes lakosság 57,6 százaléka van beoltva.

Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 10,7 milliós lakosságú országban a világjárvány kezdete óta nem jegyeztek ennyi új koronavírusos megbetegedést: a legfrissebb adatok szerint kedden 22 479 új fertőzést regisztráltak az országban.

Egy héttel korábban ugyanezen a napon sokkal kevesebb fertőzésről számoltak be, ez pedig 54 százalékos növekedést jelent, de a januári rekordot is meghaladta, amikor egyetlen nap leforgása alatt 17 778 új koronavírus-fertőzésről számoltak be. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

A régióban rohamosan felgyorsult a járvány terjedése, Ausztriában, Németországban és Szlovákiában is egyre csak nőnek az esetszámok. A cseh kormány nehéz időszak elé néz, ugyanis a kórházak kapacitása már a végét járja, így fontolóra vették az oltatlanok korlátozását is.

A kórházakban a keddi jelentés szerint 4425 beteg volt, és 661 embert kezelnek az intenzív osztályokon. A cseh járványügyi adatok szerint a világjárvány kezdete óta közel 2 millió fertőzöttet regisztráltak, és több mint 31 ezer ember vesztette életét a fertőzésben – írja a jutarnji.hr.