Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

Villanyautók használatára buzdítanak az európai szervezetek

Arra kérte az Európai Unió döntéshozóit a szövetség vezetősége, hogy pörgessék fel a gyors töltést lehetővé tevő töltőpontok bővítését a tagállamokban.

...svg content...Unsplash
Európa

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) szerint az elektromos autók töltőhálózata Európában nincs megfelelő mértékben kiépítve – olvasható a Napi.hu hírportál riportjában.

Indokként azt hozták fel, hogy nincs kellő sűrűségben létrehozva a hálózat, valamint hogy már születése időszakában elavult volt abból a szempontból, hogy túlságosan lassú feltöltést tesz lehetővé. Az EU-ban rendelkezésre álló 225 ezer töltőből egyébként mindössze 25 ezer alkalmas gyors töltésre. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Mindez azt jelenti, hogy csak minden kilencedik európai töltőponton érhető el olyan berendezés, amelynek kapacitása több mint 22 kilowatt, a többi maximum ennyit tud vagy még ennél is kevesebbet – írta a lap.

A nagyobb kapacitású helyeken a töltést egy órán belül meg lehet oldani, ezért az ACEA úgy gondolja, hogy a villanyautók népszerűségének növeléséhez ezen töltőpontok elterjesztésére van szükség.

Ahogy az emberek jönnek-mennek az ilyen autókkal mindenütt töltőpontokkal, mégpedig gyors feltöltést lehetővé tevő pontokkal kell találkozniuk. A feltöltésnek olyan egyszerűvé kell válnia, mint amilyen ma a tankolás – tették hozzá.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .