Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Túlteljesítette a magyar gazdaság a koronavírus-krízis előtti értékeket

A legfrissebb statisztikák alapján a magyar GDP 6,1 százalékkal emelkedett a harmadik negyedévben, ami pozitív jövőképet vetít előre a gazdaságot illetően.

...svg content...Twenty20
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Mgyarország bruttó hazai terméke az idei harmadik negyedévében a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt 6,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző negyedévhez képest – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján – a gazdaság teljesítménye 0,7 százalékkal emelkedett. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A KSH adatsorából kiderül, hogy a GDP a nyers adatok alapján 1,5 százalékkal nagyobb volt a 2019. azonos időszakában mértnél.

Az idén az első három negyedév során a gazdaság teljesítménye 7,1 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 6,8 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit.

A jövőre kivetített dinamikára építő, az amerikai tájékoztatási gyakorlatban régóta közölt ún. évesített index 2,7%-os növekedést jelez a III. negyedévben. Az évesített index azt mutatja meg, hogy mekkora lenne az éves változás, ha az aktuális negyedéves – az előző negyedévhez viszonyított – volumenváltozás négy negyedévig folytatódna.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.