Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,611 $

A minisztériumokban is kötelező lesz az oltás

Az egészségügyben is érkezhet a harmadik oltás.

...svg content...Fotó: Oltáshoz elõkészített, az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával töltött fecskendõk a soproni gyógyközpont oltópontján 2021. november 15-én. MTI/Filep István
Belföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

„A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat a mai napig értesítették a minisztériumok” – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ATV-vel.

A kormány elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása is napirendre került.  Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

Kiemelték, hogy folyamatosan figyelik a járványhelyzet alakulását, és akkor fognak döntést hozni, hogy szükség van rá – írja a Telex

A Országgyűlésben is bevezetik a kötelező oltást, de a képviselők számára nem. Ennek az az oka, hogy őket az Országgyűlés Hivatala nem kötelezheti erre, ugyanis nem állnak munkaviszonyban az Országgyűléssel, ezért az esetükben jogszabályt kellene hozni erről. 

Gulyás Gergely még október végén jelentette be, hogy a munkaadók lehetőséget kapnak arra, hogy előírják az oltást a munkavállalóiknak a munkavégzés feltételeként. 

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.